Keynote: Paneldiscussie diversity – women in data (Scotch & Soda, Sligro, RightBrains, Techionista) – Thema: Data

Zaal 1: 15:30 – 16:00 uur

Hoe vergroten we het aantal vrouwen in digitale technologie?

Binnen data-gedreven (marketing)organisaties werken voornamelijk mannen. Uit onderzoek weten we dat diversiteit leidt tot meer innovatie en betere bedrijfsresultaten. Hoe komt het dat het werken in data-gedreven omgevingen gedomineerd wordt door mannen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat er een betere balans komt? Vier ervaren professionals, die dagelijks bezig zijn met dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken, gaan in discussie over dit thema samen met de moderator Ronnie Overgoor.

Gemma Schneemann – Marketing Directeur | Sligro Foodservice

Gemma SchneemannGemma beheerst als marketing directeur van Sligro Foodservice de fijne kneepjes van het retail-marketing vak tot in de puntjes. Met ruim 19 jaar retail ervaring leidt ze grote teams door verandertrajecten heen. Hierin spelen omni-channel, CRM en data altijd een belangrijke rol. Gemma wordt vaak geprezen om haar van nature onbevooroordeelde en praktische stijl van leidinggeven.

 

 

Geke Rosier – Founder | RightBrains

Geke Rosier is oprichter van het RightBrains platform. Het online carrièreplatform biedt hoogopgeleide vrouwen een omgeving voor inspiratie en carrièreontwikkeling door middel van mentorship. De professionals op het platform worden met elkaar verbonden op basis van kennis, ervaring, achtergrond en interesses. Geke is sinds 2004 ondernemer en marketeer geïnspireerd door de snelle veranderingen in digitale technologie. Haar eerste baan in dit werkveld was bij Microsoft in 1995. Tussen 1999 en 2004 heeft zij tech-startups geadviseerd over marketingstrategie en positioneringsvraagstukken. Sinds 2010 ontwikkelt Geke initiatieven om een bijdrage te leveren aan het vergroten van het aantal vrouwen dat kiest voor een carrière in digitale technologie. Zij is bedenker en coauteur van het boek Ronde vormen in IT (2011), initiatiefnemer van het RightBrains Digital Leadership programma (2015), co-createur van het magazine I Lof IT (2015) en auteur van de RightBrains Career Guide (2017). Geke heeft een BBA van Nyenrode Business University en MBA van Thunderbird, School of Global Management.

Cherish Bödeker – E-commerce Sales Manager | Scotch & Soda

Cherish BödekerAls E-Commerce Sales Manager voor modemerk Scotch & Soda zet Cherish zich dagelijks in voor het actionable maken van data-inzichten en het aansturen van een internationaal performance team. Waar zij ooit is begonnen in het creatieve segment heeft zij zich de afgelopen 11 jaar gespecialiseerd in E-Commerce en technologie bij merken als Toys XL, Center Parcs / Pierre & Vacances / Sunparks, O’Neill & Scotch & Soda. Cherish staat bekend om haar no-nonsense instelling en het combineren van creativiteit en commerce. De empowerment van vrouwen binnen deze industrie gaat haar zeer aan het hart, en ze is dan ook regelmatig te vinden als spreker op evenementen.

 

 

Vivianne Bendermacher – Founder |  Techionista

Vivianne BendermacherVivianne is de oprichter van Techionista. Met Techionista zet Vivianne zich samen met haar co-founder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van bij- en omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft. Vivianne is regelmatig als technologie-deskundige aan de desk bij RTL Boulevard te zien. Daarnaast is ze tech-columnist voor Technisch Weekblad en staat ze ze als veelgevraagd tech-spreker op podia.

 

Wil jij deze ‘Women in Data’ zien spreken op de DDMA Data Dag? Koop dan hier je ticket!