Over de Data Dag

De DDMA Data Dag is gericht op professionals die slim gebruik van data zien als factor om zich te onderscheiden. Als bezoeker van de Data Dag ga je naar afloop naar huis met concrete voorbeelden van bedrijven, concrete learnings en inspiratie om zelf een vervolgstap te maken binnen jouw organisatie. Ook krijg je een kijkje in de keuken bij organisaties die klantdata op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol hebben ingezet afgelopen jaar. De organisatie die van data iets moois heeft weten te maken zal bekroond worden met de Customer Data Award 2019.

Organisatie
De DDMA Data Dag is een initiatief van de Commissie Data Decisions and Engagement (DDE), onderdeel van DDMA, de vereniging voor marketing en data. Op basis van de pijlers Data (fundament for future growth), Decisions, (predictive enterprise) & Engagement (omnichannel customer engagement) heeft de commissie als doel het kennisniveau binnen de data driven marketingbranche te verhogen. Om zo van data iets moois te maken en uiteindelijk de klant een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden. Door het organiseren van de Data Dag werkt de commissie aan het doel om het kennisniveau in de sector te verhogen.

Data Driven Marketing Association
DDMA is dé branchevereniging voor data en marketing, met als doel om de branche naar een hoger niveau te brengen. De ruim 330 leden van DDMA brengen en delen kennis over de inzet van data en technieken om relevant te kunnen communiceren met hun doelgroepen. Het team van juristen adviseert de leden en de branche over de ontwikkelingen in de wetgeving. Ook geeft de DDMA de branche een stem richting de stakeholders in Den Haag en Brussel met betrekking tot de ontwikkeling van een duurzame data-economie.

De Customer Data Award
De Customer Data Award is een jaarlijkse prijs die door DDMA wordt uitgereikt op de Data Dag. Organisaties die het managen van klantgegevens op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol weten toe te passen, maken kans op de award. Klik hier voor meer informatie over de awards.