Data Quality Award 2010

Wereld Natuur Fonds wint Data Quality Award 2010

Het Wereld Natuur Fonds wint de Data Quality Award 2010. Dit maakte de vakjury 14 oktober bekend tijdens DDMA’s Dag van de Datakwaliteit. De jury is onder de indruk van de wijze waarop WNF datakwaliteit onderdeel maakt van haar missie tot duurzaamheid en zo de hele organisatie weet te motiveren voor het project. De resultaten spreken voor zich. De casepresentatie van T-Mobile viel in de smaak bij de bezoekers: de organisatie won de DQ Publieksprijs.

WNF: Datakwaliteit = duurzaamheid
De jury keek onder meer naar het rendement, de impact op de klant en de verankering van datakwaliteit binnen de organisatie. Het Wereld Natuur Fonds kwam als beste uit de bus. Juryvoorzitter Kees Groenewoud: ‘Het WNF maakt datakwaliteit tot onlosmakelijk onderdeel van haar bedrijfsvoering, door te stellen dat slechte datakwaliteit niet duurzaam is. Het leidt tot verschraling van klantcontact en is slecht voor het milieu. Vanuit deze visie kijkt WNF kritisch naar haar marketingmix. Zo wist WNF met de zoektocht naar apenstaartjes (emailadressen) van verstokte acceptgiro gebruikers een mooie besparing te realiseren.’

Paula Middendorp, Procesmanager & projectleider datakwaliteit binnen WNF: ‘Wij zijn trots op deze onderscheiding, die aantoont dat WNF met beperkte middelen heel veel bereikt heeft. En we zijn blij met de waardering voor onze professionele en integrale aanpak van datakwaliteit.’

T-Mobile publieksfavoriet
T-Mobile werd door het publiek aangewezen als favoriet. Jos Leber benadrukte in zijn case wat je als organisatie op applicatie en procesgebied moet doen om datakwaliteit te borgen. En hij illustreerde de kenmerkende uitdagingen voor een grote organisatie met verschillende datasystemen. Leber startte een ambitieus project dat inconsistenties tussen de honderd datasystemen van T-mobile moet verlagen. Het publiek was onder de indruk van de resultaten en het enthousiasme van Leber.

Genomineerden Essent België en Pon?s Automobielhandel werden door de juryleden eveneens geprezen om de hoge kwaliteit van hun inzendingen. Zij namen geen Award mee naar huis, maar ontvingen uit handen van de jury een rapport met een uitgebreide swot-analyse van hun dataquality-case.