Data Quality Award 2008

RDC wint DDMA Data Quality Award 2008

RDC wint de DDMA Data Quality Award 2008. Dit maakte de vakjury 7 oktober bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. RDC wint de Award met het door haar ontwikkelde systeem waarmee de automotivebranche kan beschikken over actuele gegevens van autobezit, nu de overheid deze informatie niet meer vrijgeeft uit het kentekenregister. De jury spreekt van een “bijzondere case”. Jurylid Kees Groenewoud “Datakwaliteit is bij de case van RDC onlosmakelijk verbonden met concrete zakelijke doelen. De opzet en organisatie van het project, dat met vele (externe) partijen tot stand kwam, is zeer uitgekiend.” De Belgische verzekeraar Vivium ontvangt uit handen van dagvoorzitter én voorzitter cie. Datakwaliteit Pieter Stroop de publieksprijs.

RDC ontwikkelt unieke oplossing voor uniek probleem
René Stolp, Corporate Strategist bij RDC “Wij zijn zeer vereerd met het winnen van deze Award. Het is een geweldige bevestiging als een jury van datakwaliteitsspecialisten de kwaliteit én potentie van jouw case erkent en bekroont

De jury is onder de indruk van de resultaten. Sinds de overheid vorig jaar besloot de gegevens uit het kentekenregister niet meer vrij te geven, vervuilde 30% van de data. RDC heeft een uniek systeem ontwikkeld om deze neerwaartse spiraal te bestrijden.

Vivium België publieksfavoriet
De Data Quality publieksprijs ging naar Vivium Verzekeringen. Het publiek stemde massaal op de presentatie van onze zuiderburen.

Genomineerden Mapscape en Essent werden door de juryleden eveneens geprezen om de hoge kwaliteit van hun inzendingen. Zij namen geen Award mee naar huis, maar ontvingen uit handen van de jury een rapport met een uitgebreide swot-analyse van hun dataquality-case.